T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne Bağlı Ekipler, Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

Yayın Tarihi : 31.05.2019

Adana Tarım ve Orman  İl Müdürlüğü'müze bağlı ekipler, kent genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini sürdürüyor. 

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle daha da arttırılan gıda denetimlerine, Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN de katıldı. TEKİN, gıda denetim çalışmalarının oluşturulan program çerçevesinde yürütüldüğünü, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerlerin yanı sıra buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, çikolata, lokum ve cezerye gibi ürünlerin imalathanelerinde de kontrollerin sıklaştırıldığını söyledi. 

TEKİN bizim çalışmalarımızın yanında, en iyi denetçinin tüketicinin kendisinin olduğunu hatırlatarak, gıda ürünleri alırken etiketlerde öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası ile ithal ürünün ithalat izinlerinin olup olmadığına bakılması ve kontrol edilmesi gerektiğini, ürünün etiketi üzerin­deki son tüketim tarihinin dikkatle okunması ve tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satın alınmaması gerektiğini belirtti.

Denetimler hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, "Adana'da Ramazan Bayramı öncesi gıda üretim yerlerinde faaliyetler hızla artmaya başladı. Buna istinaden biz gıda denetim ekiplerimizce özellikle Ramazan Bayramında ikram edilecek şekerler, lokumlar vb. yiyeceklerin denetimine hız verdik ve bu bağlamda denetimlerimiz devam ediyor. Bayrama kadar hızlı bir şekilde bu işimizi bitireceğiz. Biz ilimizde yaklaşık yıl boyunca 30 bin denetim yapıyoruz. Böylesi rutin günlerin dışında da Ramazan Bayramı gibi özel günlerde de denetim sayılarımızı arttırıyoruz. Ayrıca Sayın Bakanımızın da bu konuda hassasiyetleri var, buna istinaden denetimlerimizi ciddi şekilde yapıp insanlarımızın güvenilir gıdaya erişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Şu an bütün ekiplerimiz sahada, bugün biz de lokum, şekerleme üreten bir tesisteyiz. Bu denetimlere bizzat katılarak denetimlerin yerinde daha iyi yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz. Ramazan Bayramında güvenilir gıda yiyerek geçirmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Ayrıca vatandaşlarımızın gıda işletmelerinde gördükleri eksiklik veya sıkıntıları Alo 174 gıda hattına bildirdiklerinde gerekli işlemlerinin yapıldığını ve kendilerine bilgi verildiğini söyledi.

İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, "Bu vesileyle vatandaşlarımızın Ramazan Bayramlarını da tebrik ediyorum" dedi.