T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

“Sepet Sepet Yumurta, Her Gün Yemeyi Unutma” İsimli Projenin İlk Etabı Tamamlandı

Yayın Tarihi : 6.12.2018

         TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Sepet Sepet Yumurta, Her Gün Yemeyi Unutma" isimli projenin ilk etabı olan Adana Eczacılar Ana Okulu etkinlikleri tamamlandı. İlk etabın kapanış töreni Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KILINÇ, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selçuk TAŞYÜREK,  Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen ERGÜN, Çukurova Üniversitesi Tufanbeyli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fatma YENİLMEZ, Adana Eczacılar Ana Okulu Müdürü Fazilet DEVECİ, Abdullah Öngen Ana Okulu Müdürü Zübeyde CÖMERT, projede yer alan eğiticiler ile Ana Okulu öğrenci ve velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

         Projenin kapanış töreninde konuşma yapan proje yürütücüsü Mühendis Dr. Emine URUK, projenin amacının sağlıklı ve dengeli beslenmede yumurtanın vazgeçilmez bir protein kaynağı olduğunu okul öncesi (5-6 yaş öncesi) çocuklara kavratmak, yumurtanın çiftlikten sofraya gelinceye kadarki aşamalarını yaparak-yaşayarak, drama, oyun ve sanatsal etkinliklerle yumurtayı sevdirerek tüketimini arttırmak olduğunu söyledi. URUK, etkinliklerin ilk etabının 15 Kasım 2018 tarihinde Adana Eczacılar Odası Ana Okulunda başladığını ifade ederek, "Etkinliklerin son günü olan bugün "Yumurta Günü"nde proje boyunca yapılan ziyaretlerde ve değişik etkinliklerde çekilen fotoğraflar, çocukların etkinliklerde yaptığı resimler ve yumurtalardan yapılmış etkinlikler sergilenmiştir. Projede çekilen resimlerden ve videolardan oluşan Power Point sunusu yapılacak olup, proje çıktıları çocuklarımızın aileleri ile paylaşılacaktır" dedi. URUK konuşmasının sonunda, başta Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen ERGÜN olmak üzere uzman hocalara, Eczacı Odası Ana Okunda görev yapan ve diğer eğitimci arkadaşlara teşekkür etti.

            Konuşmanın ardından çocukların hazırladığı sergi gezilerek, konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.