2024 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesinin yayımlanmasından dolayı İl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikerler için toplantı düzenlendi. Düzenlenen Genelge toplantısının açılış konuşmasını yapan Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri KÖKÇÜOĞLU tarafından; 2024 yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi kapsamında;
*Hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ve eradike edilmesi
*Hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması,
*Hayvan hareketlerinin kontrolü,
*Halk sağlığı ve hayvan refahının sağlanması,
*Hastalıkların teşhis ve tedavi hizmetleri ile sağlıklı hayvansal ürün elde edilmesi,
*Hayvansal üretimde verimliliğinin artırılması konularına değinildi.
Bu konular veterinerlik hizmetlerinin başlıca hedefi olarak gösterilirken il müdürü KÖKÇÜOĞLU şunları ifade etti; 'Bugün bu toplantıya katılan Veteriner Hekimlerimiz ile sahada karşılaşılan güçlükler ve çözümler önerileri hususunda, bilgi alışverişinde bulunulacaktır.
Genelge veteriner hekimler, teknikerler ve teknisyenler için yol gösterici niteliktedir. Başarılı bir çalışma ve hedeflere ulaşma açısından bu genelgenin çok iyi takip edilip uygulanması gerekmektedir.
Bu program kapsamında yapılacak çalışmaların, hiçbir aksaklığa mahal vermeden sürdürülmesi, karşılaşılan veya karşılaşılabilecek olumsuzluklar hakkında ilgili şube müdürlüğüne zamanında bilgi verilmesi gerekmektedir.
Çalışmalarımızda uygulama farklılıklarının olmaması ve çalışma düzeni açısından da genelgeye uyulması büyük önem arz etmektedir.
2023 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmalarında başarılı olunmuş olup, bu başarının sizler sayesinde 2024 yılında daha da katlanarak artacağını beklemekteyiz'.
Toplantıya 15 İlçe Müdürlüğünden 49 Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknisyeni ve Teknikeri katılmış olup, Hayvan Hastalıkları ve Mücadele ile Hayvan Hareketleri Türkvet konusunda uzman 5 adet Veteriner Hekim tarafından sunum yapıldı. Toplantı, interaktif sunum şeklinde, öneri ve sorunları çözüm odaklı gerçekleştirildi.