Vali Mahmut DEMİRTAŞ, Gurme 2019 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.
TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen fuarın açılış törenine Vali DEMİRTAŞ'ın yanı sıra; Adana Milletvekilleri Mehmet Şükrü ERDİNÇ, Ayhan BARUT, Orhan SÜMER, Müzeyyen ŞEVKİN, Burhanettin BULUT, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KARALAR, Vali Yardımcısı Murat SÜZEN, Çukurova Kaymakamı Osman SARI, Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet KOCAİSPİR, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal AKAY, Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN, oda başkanları ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Gıda fuarında gıda ürünleri ve yöresel lezzetlerin yanı sıra; içecek ürünleri, yöresel ürünler, gıda işleme, unlu mamuller teknolojileri, depolama, soğutma, taşıma ve mağaza market ekipmanlarının tanıtımı da yapıldı.
Vali DEMİRTAŞ açılış töreninde yaptığı konuşmada; Adana'nın ülkemizin malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliğiyle geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri konumunda olduğunu belirterek, fuarlar ve festivaller vasıtasıyla geleneksel mutfağın kültür mirası olan yemeklerinin, ziyaretçilerin ve gurmelerin beğenisine sunulduğunu, böylece Adana'ya has lezzetlerin Toroslar'ın ötesine taşındığını, gastronomi turizminin gelişimine katkıda bulunulduğunu ifade etti. DEMİRTAŞ konuşmasının devamında, "Yöresel ve geleneksel lezzetlerle birlikte gıda sektörü de tüm dünyada artan nüfusun ihtiyaçları doğrultusunda her geçen gün büyüyen ve gelişen önemli sektörlerden biridir. Çukurova da yılda yer yer 3 ürün alınabilen toprak yapısıyla, hem ülkemizin hem de dünyanın önemli gıda arz merkezlerinin başında gelmektedir. Bu yönüyle değerlendirdiğimizde Çukurova'da gıda sektörü, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin de hayata geçirilmesiyle, önümüzdeki dönemde geçmiş yıllardan çok daha stratejik bir rol üstlenecektir. Bu organize sanayi bölgeleri, gıda ve tarım sektörünün rekabet gücünü arttırırken, ülkemizin ve Adana'mızın ekonomisine de ciddi miktarda katma değer üretecektir" dedi.
Konuşmasında Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminin de sağlıklı bir şekilde hizmet verdiğine değinen Vali Demirtaş, gıda denetimlerinin bu sisteme anında kaydedildiğini, ALO 174 Gıda Hattı'nın da vatandaşlar tarafından yoğun bir biçimde kullanıldığını, il genelinde toplam 17.816 adet gıda işletmesinin faaliyet gösterdiğini, 2018 yılında gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik denetimler kapsamında toplam 32.253 denetimin gerçekleştirildiğini ifade etti.
Konuşmasının sonunda Gıda Fuarının Adana'ya hayır ve bereket getirmesini temenni eden Vali DEMİRTAŞ ve beraberindeki heyet, fuarda ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.