Bu yıl 8.'si düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, ilk kez düzenlenen “Tarım Zirvesi" ile başladı.
Adana Müzesi Konferans Salonunda düzenlenen Tarım Zirvesinin açılışında konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, tarımsal üretimin ve gıda arzının güvenli olmasının önemini vurguladı. Tarımın çok ciddi bir önem arz ettiğinin altını çizen Köşger, "Tarım olmadan hiçbir şey olmaz. En temel ihtiyaç beslenmek. Güvenli gıdayı üretebilmek, güvenli gıdaya herkesin erişebilmesini sağlamak çok önemli" dedi. Köşger, Adana'nın tüm ülkenin ihtiyacını karşılayacak tarımsal üretim potansiyeline sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu; "Güvenli, erişebilir gıdayı konuşmamız lazım. Adana'nın verimli ovasından çıkan her türlü ürünü, sevgimizi katarak lezzet şölenlerine dönüştürüyoruz. Adana Lezzet Festivali de bundan doğuyor. Önce tarımın güvenliğini sağlayacağız, sonra Adana'yı dünyanın en önemli gastronomi şehirlerinden birisi yapmak için hep beraber çalışacağız".
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'da tarım zirvesi yapmanın son derece önemli olduğuna dikkati çekti. Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ise Lezzet Festivali'nin Adana'nın tanıtımına çok olumlu katkısı olduğunu belirterek kentin gastronomi kenti olma yolunda ilerlediğini vurguladı.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu'nun da katıldığı Tarım Zirvesi'nde daha sonra tarımın farklı yönleriyle ele alındığı 8 panel düzenlendi. Panellerde yerli ve yabancı akademisyenler, uzmanlar, üreticiler, sektör temsilcileri Adana tarımını farklı yönleriyle değerlendirdi.