Yılın 12 ayında tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı Adana'da özellikle turunçgillerde ve sert çekirdekli meyve gurubunda önemli zararlara yol açan Akdeniz Meyve Sineği, yapılan toplu mücadelenin sinek populasyonunu önemli ölçüde düşürdüğü ifade edildi.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde üçüncüsü düzenlenen Zirai Mücadele Değerlendirme Toplantısında sahada yapılan zirai mücadele çalışmaları ele alınarak, mevcut durum ve bundan sonra yapılacak çalışmalar gözden geçirildi.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, yaz döneminin tarımsal faaliyetler açısından yoğunluğun yaşandığı bir dönem olduğunu belirterek, bu yoğunluğun üründen ürüne değiştiğini, tarımsal üretimde karşılaşılan tüm sorunlara küçük-büyük ayrımı yapmaksızın eşit yaklaşım gösterilmesi gerektiğini söyledi. Tekin, Akdeniz Meyve Sineğine karşı yapılan toplu mücadelenin sineğin populasyonunu saha gözlemlerine göre önemli düzeyde düşürdüğünü ifade ederek, “125 noktada 250 monitör tuzak ile Akdeniz Meyve Sineğini izledik ve izlemeye devam ediyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında yapılan toplu mücadele sineğin populasyonunu düşürdü. Bu da bölgemizdeki narenciye ve sert çekirdekli meyveler için olumlu bir durum. Sineğin olmadığı bir tarımsal üretim ülkemiz ekonomisi açısından da önemli. Tarım teşkilatı olarak üreticilerimizle işbirliği ve birlikte çalışma modelini her zaman yaparak başarıyı yakalayacağız." dedi. Toplantıda dane mısır hasadının yüzde 90 oranında tamamlandığı, pamuk ve soyada ise hasatların 15 gün sonra başlayacağı ifade edildi. İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Işık, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Volkan Kılıç, ilçe müdürleri, il müdürlüğü ve Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik elemanları ve ilaç firmaları temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilçeler bazında tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlı populasyon durumları tek tek ele alındı.